divendres, de setembre 29, 2006

Iker Jiménez està fet un bacóAquí on el veieu, amb la lot de regal de Duracell i un mp3 Inovix amb la discografia de Foreigner, Iker Jiménez s'ha posat de bon any.

L'apòstol de l'escepticisme, el príncep de la martingala, s'ha donat a la bona vida. Iker Jiménez és el mateix tipus que durant anys va anant repetint temes a la ràdio, de matinada, amb la tàctica Tomate: pròximament li dedicarem un monogràfic. Així, omplint les hores amb introduccions i promeses, el màxim que aconseguies era arribar a sentir dues psicofonies que s'inventava la seva dona al lavabo amb una bossa de Lays i un micròfon Playskool, i esfereïdors testimonis dels seus reporters. Cada tres o quatre minuts deia: qué tema más interesante, Roberto, del que nos han llegado cientos de imeils pidiendo que lo desarrollemos; vamos a dedicarle un monográfico en breve, porque lo estamos investigando...

El seu pas a la tele va fer-li perdre part de l'espontaeïtat. Ja no podia emprenyar-se com quan una de les càmeres que van introduir a no sé quin cony de piràmide fent creure que hi havia una cambra secreta, va topar amb un mur. Ara es veien més les costures, tot molt picadet i muntat per algú a qui no li interesa el programa. Les entrevistes es tallen de tal manera que parla més estona l'Iker que l'entrevistat. I gairebé només parla per fer publicitat dels llibres que apadrina. Els experts que participen sobre el terreny són una colla de freaks que no saben dissimular quan es van inventant les teories sobre la marxa. Carmen Porter sí és un misteri: és el Golem? Poques vegades he vist una figura de cera parlar.

Es veu que ha tingut éxit i li han donat més quartos. Es nota. Ara té el plató del Esta noche cruzamos el Mississipi, i ha guanyat uns quants quilos (en tots els sentits), però continua tractant els mateixos temes de sempre: la falsa arribada de l'home a la lluna, Romasanta i la vampira de Barcelona, les cares de Bèlmez i el tresor de Salomó a Toledo.

Qué gran va ser el dia que una colla d'amics ens vam posar d'acord per enviar e-mails per anunciar un avistament massiu d'OVNIS sobre Bugarra, València. He visto unas luces danzando en el cielo.