dijous, d’octubre 05, 2006

Un Nerd a la cort del rei Snob

Visito La Central una altra vegada, per aprofitar-ne el descompte. Els sis espectadors del Saló de Lectura de BTV hi coincideixen, tot i que fan veure que no es coneixen. Sis homes sols, amb cara d'avorriment, que arrufen el front en senyal d'interés cada cop que passen per davant d'una obra de Houllebecq. Tenen els braços encreuats, en la posició pseudo-intel·lectual de qui s'acarona el mentó, i caminen deixant les cames mortes, com si no volguessin avançar. Són sis gonzalomirós, d'entre 25 i 50 anys, que només agafen els llibres que tenen les cobertes més monocromàtiques.

Tiro amunt i avall, i començo a sentir-me culpable. Odio quan em sento culpable sense motiu, però és una sensació que acostuma a envaïr-me entre els faristols de La Central del carrer Mallorca. Les dependentes, que parlen amb un amant de Sartre i la pana, em miren de reüll. És la mateixa mirada de quan tens quinze anys i compres el private al quiosc més allunyat del teu barri. Per fi em decideixo, i li pregunto a la noia, mentre la seva companya i el satreboy m'analitzen darrere les ulleretes de pasta. Teniu el darrer de Stephen King?

Respon com si fos evident que ells no venen llibres de l'Stephen King.

Sóc dèbil i compro un llibre que fa temps tenia clisat: El Diccionario del Diablo, d'Ambrose Bierce.

L'obro i llegeixo la definició de vanidad. Homenaje de un necio a la valía del asno más próximo.

4 comentaris:

Pansete ha dit...

Ahir llegia una crònica d'en Monzó on citava un llibre que té força bona pinta: "Operación Cultura". Sembla que està escrit per uns francesos que estan fins als collons d'impostors intel·lectuals. El mantindré informat.

Pansete

PS: he, he, he... li sona veure aquest llibre a La Central?

Doc Moriarty ha dit...

Compte! És possible que aquest llibre estigui escrit pels mateixos farsants o, encara pitjor, acabi sent idolatrat per aquests!!!

Pansete ha dit...

Certament però, qui millor que un farsant o un que ha estat farsant per "retratar-los"? Sempre ens movem en aquesta tensió, amic!

Doc Moriarty ha dit...

Només s'ha de veure l'ínclit Juanjo Sáez.