dilluns, de novembre 27, 2006

Estel Daurat ( aka Golden Surfer)

En la darrera setmana he pogut comprovar personalment la brusca irrupció d'un superheroi a la ciutat de Barcelona. Bé, més que d'unjusticier solitari, es tracta d'un grup, una espècie de la Lliga de la Justícia formada per membres amb el mateix superpoder. Els americans tenen el ploramiques de l'Estela Plateada (Silver Surfer), un paio brillant i pelma que no para de queixar-se perquè un gegant còsmic va destruir la seva galàxia.


Nosaltres tenim l'Estel Daurat (Golden Surfer).

Homes d'edat avançada que patrullen els carrers de la ciutat a la recerca d'obres urbanístiques. Quan en troben una, s'hi poden quedar hores i hores, controlant que res no es torci. Fins i tot fan pinya en grups de quatre o cinc per donar indicacions als manobres (marroquins i búlgars que desconeixien l'existència de la germandat justiciera pàtria). Es desplacen deixant un rastre daurat, de característica fèrum àgria, com de suor, que serveix per marcar el territori i per mantenir allunyats els seus màxims arxienemics: les Dones Que Van A Comprar A La Plaça. Per camuflar-se entre la gentada, sovint acostumen a disimular l'estel que deixen al seu pas amb abundant aigua de colònia i loció d'afaitat de garrafa. Tantmateix, els pots trobar al metro, als centres comercials i en els bancs dels parcs: només cal seguir-ne la flaire.Aficions dels Estels Daurats:
  • La pràctica del Super Domino.
  • La lectura del Wonder Marca.
  • Els xascarrillos a la barra del bar.

Punt feble dels Estels Daurats:

  • El canvi en pagar al forn.
  • Les piles de la ràdio.
  • La foscor a les quatre de la tarda a l'hivern.

3 comentaris:

Listo Entertainment ha dit...

Tu t'has parat mai a mirar el que fan a la tele abans de que caigui el sol?
No m'estranya que tants i tants Estels Daurats preferixin mirar com l'apassionant procés a través del qual un trist solar es converteix en un sòlid bloc de vivendes.

Doc Moriarty ha dit...

La major part de les seves accions superheroiques són a mig matí, quan la dona està a casa preparant l'estofat.

I des de que s'aixequen fan la característica olor d'avi suat que no es dutxa en mesos.

Conversa captada en una cantonada fa un quart d'hora. Dues dones grans, una amb ulleres de sol i una altra acabada de sortir de la perruqueria.

Ulleres, clavada -Hola.
Perruqueria -Hola?
U -¿No me conoces?
P -No.
Es treu les ulleres i diu amb veu tremolosa:
U -Soy la Paquita, tu amiga del alma.
P -¿La Paquita de abajo?
S'abracen.

Listo Entertainment ha dit...

:)