dissabte, de desembre 23, 2006

¡Qué duro es morir!

Image Hosted by ImageShack.us


George Bailey és un pobre policia de Bedford Falls, a qui només li passen desgràcies. La seva dona s'ha anat a viure a Los Ángeles, i ara es fa dir pel nom de soltera, Holly Gennero. Els fills fa mesos que no el veuen, i a la feina ningú no el respecta i el prenen per un tarat. A George Bailey mai no li surt res bé, així que la nit de Nadal viatja a buscar la dona per intentar refer la seva vida.

A Los Angeles la trobarà en una festa al gratacels Nakatomi Plaza, encara a mig construir. Xerren al bany del despatx del senyor Takagi, l'amo de l'empresa, i discuteixen com sempre. George Bailey no veu un altre sortida: es treurà la vida.

Quan és a punt de llençar-se daltabaix del gratacels, apareix un àngel amb dotze terroristes més. L'àngel, Hans Gruber, s'apodera de l'edifici amb la finalitat de fer-li veure a en George de com és important que sigui viu. Mata el senyor Takagi i pren els convidats de la festa com a hostatges. En George Bailey ha de fer el que millor sap: eliminar terroristes.

Image Hosted by ImageShack.us
Primer, en George es nega. No vol lluitar. Creu que no val per res. Quan s'enfronta amb un dels tipus de Gruber, i el pela en una caiguda per les escales, deixa en clar el missatge: Desitjaria no haver nascut mai.

Image Hosted by ImageShack.us

El germà del mort és un ballarí rus que s'emprenya com una mona, i es pren l'aniquilació de George Bailey com un asumpte personal. Ens Hans Gruber, mentrestant, mira de robar la caixa forta del Nakatomi, eliminant els hostatges que calguin.

Image Hosted by ImageShack.us

A en George Bailey se li inflen els pebrots, i la lluïta per tot el Nakatomi Plaza es torna encarnissada, pelant-los un per un. Però la situació a l'exterior és a punt d'explotar. Només un policia enganxat als donuts que va matar un nen per error, Carl Mecagonlalecheputa Winslow, l'ajuda a través d'un walkie talkie.

Image Hosted by ImageShack.us

Un periodista ha descobert que Holly Gennero és la dona de George Bailey, i en Hans Gruber aprofitarà l'avinentesa per posar-lo en un punt límit: la vida de la Holly depèn de tu. Després de pujar al terrat i fer-ne sortir els hostatges abans que aquest exploti, després de reptar per conductes de ventilació, després de carregar-se el ballarí rus, en George Bailey ha d'enfrontar-se a l'àngel.


Image Hosted by ImageShack.usEl policia de Bedford Falls, que duu una pistola enganxada amb cinta adhesiva a l'esquena, dispara a l'àngel Gruber (yippi-kay-yey, fill de puta) i salva la Holly. La seva vida ja té un sentit: ara que ha vist com seria tot sense ell, sap que no pot abandonar. Hans Gruber aconsegueix les ales.

Image Hosted by ImageShack.us

En Bailey recupera la dona i els nens, i té un nou amic, Carl Winslow.
I a fora els carrers segueix nevant.

Image Hosted by ImageShack.us

La Jungla de Cristal és la millor pel·lícula nadalenca que s'ha fet mai. Ambientada la nit de Nadal, és una historia d'amor i redempció, amb un protagonista que no creu en res, un malvat avariciós, i uns fets meravellosos que els faràn entendre que no hi ha res com el Nadal en família.