dimarts, de desembre 19, 2006

Recopilatoris nadalencsCom si el món hagués de fer un pet terrible, a tothom li entren presses per arreplegar els millors moments i servir-los per nadal. Mandra? Consumisme? Nostàlgia? Cera a les orelles?

És tot un clàssic les sèries que aprofiten per, en un capítol carrincló com pocs, recollir escenes de la temporada que pretenen fer-nos posar tendres. L'episodi ha d'acabar amb un estel pampalluguejant al firmament, SEMPRE.

Els programes de zapping es posen les botes en aquestes dates. Sense ordre ni concert, emeten les imatges en principi més impactants de l'any. Fet i fet, és com buscar els videos més visitats del Youtube, però amb l'Arturo Valls i la Paula Vázquez executant acudits llastimosos.

Però hi ha un campió dels recopilatoris, i és el món de la música. En l'era de l'internet i el mp3, les discogràfiqeus segueixen plorant per la pèrdua de vendes mentre posen al mercat els grans éxits (sic) dels grups que tenen en cartera. Digueu-li essentials o gritest jits, que qualsevol grup tindrà un cd amb les cançons més emblemàtiques del director de màrqueting (que no de qualsevol fan del grup, que de ben segur prefereix unes altres).

A tall d'exemple, hi ha dos casos esgarrifosos:

  • Oasis, vinguts a menys. amb dos primers discos bastant decents, i la resta de la carrera absolutament mediocre. Liam Gallagher va prometre que la banda es disoldria quan traguessin un grans éxits. Ara diu que no és un granséxits, sinó un cd amb les cançons que més els agraden a ells. Sí. Vés i que et moqui la iaia.
  • Roxette. A mi m'agraden, ho he de reconèixer. Els escolto des que era adolescent, i hi tinc un vincle afectiu. Però no passo per l'aro. La seva carrera musical es composa de 12 discos, 6 dels quals són recopilatoris. La ratio és vergonyosa.


2 comentaris:

Listo Entertainment ha dit...

Per mi el rei va ser El Chaval de la Peca: un disc d'estudi, un de concert i un recopilatori de grans èxits.
Però potser ho feia en broma...

I dels Blues Brothers deuen haver 12 o 13 recopilatoris, un disc d'estudi i dues bandes sonores, una d'elles semi-pòstuma :)

Questionaire ha dit...

Doncs apa que del Bob Marley...