dissabte, de gener 27, 2007

Yo soy Lorena
Doncs ara ja sabem que hi ha una Espanya a qui sí li va agradar la pel·lícula de Bigas Luna. Una noia mig analfabeta de Lleida amb arrels andaluses, que lluita per aconseguir triomfar, malgrat no ser res de l'altre món. Aquesta és la guanyadora d'Operación Triunfo 2006, un programa generador de carn de psiquiatres que Telecinco ha resucitat amb bastant encert i millor audiència, i que és un bon reflex de la societat en què vivim. La sorda egocèntrica, la gorda ploranera o el Heman bulímic fan venir esgarrifances.


Per sort, hi ha en Risto Mejide, l'autèntic vencedor, en la línia del doctor House, que ens fa creure que encara hi ha esperances...Espero que Victor tregui un disc (i no aquella coseta que li van produir a correcuita) que li faci justícia.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres, ostres, ostres. Resulta que un servidor també és de Lleida (província) i que a més, te vist a la "zuzodisha" Lorena, doncs aquesta abans de ser "triunfito" tenia una brillant carrera com a caixera del Zara del Carrer Major de la capital del Segrià. Doncs sí, resulta que la tinc vista i que n'és un clar exponent d'aquella Espanya canyí, cutre i pseudourbanita pero provinciana que va retratar el Vigas Luna. Però difereixo d'ell, el visionari creu que aquesta "cultura" del cutrerio és això, cultura, mentre que jo simplement ho veig com l'estat degeneratiu d'unes ciutats que en el fons encara són pobles.

Però faré justicia a la noia i diré que, encara que sigui una cutre i tingui menys talent que un cargol fent de pintor, tota Lleida -fins i tot provincia- ha demostrat ser tant provinciana que li ha donat tot el supor, fins i tot aquells que d'haver-la vist al Zara se n'haguessin enfotut d'ella. Això sí, els meus compatriotes volen que es deixi de banda la segons ells obsoleta idea de que Lleida, en el fons, segueix sent tant provinciana com sempre. Sento el rotllo, però es que el tema m'ha tocat la fibra sensible.

El Gimene ha dit...

Si risto continua a OT tindrà el gran handicap que haurà perdut l'efecte sorpresa. O comença a emprar la violència física o ja no se l'escoltarà ningú.

Questionaire ha dit...

Ara en Mejide té una secció a can Del Olmo, i el primer dia ja li va dir que fa ràdio perhistòrica. Un dia d'aquests apareixarà al fons del mar, davant de les illes Medes, amb unes sabates marca Portland.

El Gimene ha dit...

Abans que passi pel congrés dels Diputats i els hi faci una repassadeta un per un, si us plau.

Doc Moriarty ha dit...

No crec (tot i que no posaria la mà al foc) que Risto continuïi a OT. I és cert que es cremaria massa ràpid.

El que ningú sembla recordar és que, més dolent que Risto, era Noemí Galera, amb aquesta cara d'institutriu amb roba interior de cuir que et col·loca espelmes als mugrons.

Questionaire ha dit...

Ui, doc. En té fotos? Passi-me-les, ràpid!