dimarts, de febrer 20, 2007

Els 40 criminals


El Periódico ha publicat avui el Top Ten efectuat pels Mossos a BCN dels delinqüents més reincidents. No són els pitjors, sinó els més tontos o les més visibles, el serrill del sistema que s'escola per entre les escletxes, amb la impunitat de qui no té res a perdre.

És cridaner fer un 40 criminals de les clavegueres de la justícia, i resulta tant curiós com asèptic llegir-ne a les planes del diari, però hauria de ser un fet menys aïllat. S'haurien de publicar, amb certa regularitat, els millors singles i hits dels artistes del crim. S'hauria de fer un top ten de delictes, interpretats per les bandes i els solistes.

Així recuperaríem aquella figura de presentador xulo de los 40, de l'estil Fernandisco, que podria ser un delinqüent de la vella escola, per exemple. I que sovint, aquest presentador tragués un éxit sonat i hagués de continuar conduint el programa des del talego.

Per desgràcia, els que no hi surten, els que no s'enganxen, són els més fills de puta.


10 comentaris:

El Gimene ha dit...

Això sembla el Barça, només hi ha estrangers.
El que no entenc és l'eufemística legal de les faltes i delictes contra el patrimoni. Imagino que és la manera jurídica de parlar dels robatoris. Un diari de caire popular com El Periódico no hauria de tenir tants pels a la llengua.

Questionaire ha dit...

Dues coses:
cosa 1.- Només un espanyol? I els manguis d'aquí, on són???
cosa 2.- No per ser médiàtic es delinqueix més. Finxi'n-se, si no, en que no hi és el Dieguito el malo (que per cert, Doc, es mereix un post, ja!).

Anònim ha dit...

L'altre dia un yonki que ronda per Barcelona em va dir que fer de carterista ja no es el que era. Ell deia que es un art, que els antics kinkis de Barcelona cada cop estaven pitjor considerats per culpa dels kinkis de fora, que a més de no robar només als guiris amb pasta es dediquen a fotre pallisses a tot aquell que es creua pel seu davant. Em va semblar una curiositat, i li vaig donar 10 centims. Ell em va dir que ja m'ho tornaria, jo li vaig dir que no feia falta, que encara em devia 3 euros de fa anys. Jo crec que ja es famós.

El Gimene ha dit...

Sempre és millor que t'apallissi, violi o atraqui algú que entengui les teves súpliques, encara que no en faci cas. Com a mínim pots estar segur que el llenguatge arriba.
Això dels kinkis nostàlgics que enyoren com era l'art de la delinqüència en temps passats ja fa anys que es treballa. En Makinavaja n'era una mostra.

Anònim ha dit...

Però quan Makinavaja encara no era un jubilat no tenia competència rumanesa. Jo crec que l'ofici està pitjor ara que fa quinze anys. Ells també. Si es que ja no tenen ètica ni els xorissos...

El Gimene ha dit...

És veritat en Maki tenia al Moromielda, que sempre demanava de berenar una Fanta i un Bollycao. Segur que els kosovars o els rumanesoso de berenar demanen farlopa.

albert ha dit...

'Dieguito el malo' és el de la perruca al Caprabo? Si és ell, et dono la raó, mereix un post ja!

Per cert, el Vaquilla encara viu?

Doc Moriarty ha dit...

Hi ha molt de mite en el tema de la delinqüència espanyola i la forània, i algun dia li dedicarem un post sencer.

I també farem un rànquing sobre procedències i tipologia de delictes.

Dieguito el Malo és dels més mediàtics, però ni de lluny és el primer en la llista d'atracadors de la vieja escuela, una raça en extinció. És un pataner que fa ràbia.

El Vaquilla va morir.

El tema de delictes contra el patrimoni, es refereix al bé jurídic que es protegeix, i en ells s'hi inclouen els robatoris amb força (en pisos, empreses, botigues, cotxes...), els robatoris amb violència (atracaments, estrebades...), els furts (que no necessiten de violència), les estafes, les apropiacions indegudes...

Així, també hi ha els delictes contra les persones (homicidis, assassinats, agressions sexuals), o contra la salut pública (principalment, el tràfic de drogues).

El Gimene ha dit...

Home, tràfic de drogues i la perpetració d'aquelles anomenades "patates braves" que en realitat no són més que patates congelades reescalfades amb maionesa i ketchup.

Doc Moriarty ha dit...

Exacte. El tema de les patates braves, a més, es contempla com agreujant.