dimecres, de març 21, 2007

Manuel Torreiglesias

Espanya és un gran país. I un gran país té una gran gent. I també gent gran.

Manuel Torreiglesias és una persona gran que fa un programa per a persones grans, des de la proximitat i la identificació del comunicant-receptor. Però Manuel Torreiglesias, com Arturo Fernández, no sap que és un vell xaruc. Es creu superior, per sobre de la gent que l'escolta, el mira i el segueix. Clar que si algú l'escolta, el mira i el segueix, ja hi ha prou motius per sentir-se'n superior.

Si Manuel Torreiglesias no conduís un programa matinal a la televisió pública, el trobaríem a qualsevol obra clavant-li bronques al pobre marroquí de torn subcontractat. ¿Quien te ha enseñado a hacer el mortero?El típic avi que es discuteix amb la dona davant de tota l'escala de veïns, que no atén a raons ni escolta a ningú quan se li parla.
Manuel Torreiglesias seuria sempre al bar amb un carajillo a la barra i un Marca tacat d'oli i ple d'engrunes, esperant que entrés la dependenta de La Sirena per als cafés, la caixera del banc o la perruquera, per llançar-li floretes... Li cauria la baba i la noia s'incomodaria, però quan ella ja no hi fós, en Torreiglesias diria al cambrer a esta le hacía yo un pijama de saliva.
Després es giraria cap al televisor que hi ha en un racó, i es miraria el programa matinal de La Primera. I el criticaria. De cap a peus. I asseguraria que ell ho hauria fet molt millor


5 comentaris:

El Gimene ha dit...

Aquest senyor és un vestigi del franquisme. I punt.

Anònim ha dit...

Jo de gran vull ser com ell.

albert ha dit...

A TVE1 són uns rancis i uns antiquats. No us extranyi si d'aqui un temps a aquest pobre home li donen un late show.

set sota zero ha dit...

No m'estranyaria veure'l a una barberia de les de pirulo blanc-blau-vermell, gorrejant interviú.

Questionaire ha dit...

Un dia d'aquests apareixerà mort al seu camerino i muntaran un súper Cluedo amb els col·laboradors. Voto per la Begoña, al plató i amb un focus.