dimarts, de maig 22, 2007

Nightcrawler #1


-Delira usted si cree que no oirá hablar más de ese sujeto. Seguirá asesinando.

-¿Y usted como lo sabe?

-Porque le gusta.

Harry el Sucio.


Hi ha quelcom de tant terrorífic com un agressor sexual compulsiu en llibertat, i és la sensació de desprotecció que genera la disfunció entre justícia i llei, teoria i realitat. La ley está loca, diu en Harry Callahan, emparentat en la impotència amb el desencantat Dave Toschi de la magistral Zodiac.

El nostre sistema penitenciari i penal es fonamenta en la rehabilitació, en la bonhomia del ser humà i la possibilitat de millora, que el dia a dia s'ha encarregat de desmentir. Quan, a més, un violador condemnat a 65 anys és col·locat de nou en circulació als 16, sense empenedir-se de res, amb un risc de reincidència inqüestionable, la fractura social és notable.


Les víctimes ho seran tota la vida, oblidades, sense ajuda, arraconades. Condemnades. El criminal gaudirà de tots els beneficis possibles d'un engranatge que, estúpidament, confia en la seva recuperació.

Hobbes o Rosseau, i el carrer ple de fills de puta.


Primera nit.

5 comentaris:

albert ha dit...

És indignant. Aquest, com el De Juana s'haurien de podrir a la presó. Fills de la gran puta.

Per quan la cadena perpètua?

Questionaire ha dit...

Coi, Doc, veig que "Zodiac" l'està marcant... A l'estiu, se'n comprarà una, per anar per la costa?

Doc Moriarty ha dit...

Va més enllà de la pantalla de cinema. Si teniu l'oportunitat de fullejar la novel·la, doneu-li una ullada a les pàgines 117 i 118.

Pansete ha dit...

Hobbes. Sempre Hobbes.

Anònim ha dit...

Doc, li prometo que quan acabi els exàmens (14 juliol) i hagi passat el Summercase (precisament a partir del 14 de juliol), em poso a llegir la novel·la.

Quan a tota Europa s'està plantejant reinstaurar la cadena perpètua, a España s'està pensant com millorar la reinserció social dels presos, oblidant a les víctimes. El ciutadà no sols està desprotegit físicament, la justícia també el desempara. I encara es pregunten a què es deu la descomfiaça en la justícia. Tinc moltes ganes de veure que passarà quan d'aquí 15 anys comencin a sortir al carrer els relacionats amb l'11M.

Vostè els té com un toro. Provocaria la indignació de qualsevol penalista, que no dubtaria en titllar-lo de "verdulero" (amb mi ho van fer).

Doc, vostè no sols és calb, sinó que és molt gran.