dijous, de juny 14, 2007

BCNeta: els guerrers de la urbs

En un món preholocaust nuclear, quan el sol apreta i els contenidors de la brossa deixen anar un ferum de peix podrit a totes hores, un exèrcit de guerrers s'han apoderat de l'asfalt, de les voreres, dels carrers i del monopoli de la violència.

Temeu-los. Els reconeixereu perquè van vetits de verd i groc llampants, com la segona equipació d'un equip de futbol de vidents de matinada. Si us els trobeu pel camí, ja heu begut oli (de fregir, del que no es pot llençar pel lavabo).

Els salvatges de bcneta condueixen de forma esbojarrada, sense respectar normes, ni senyals, ni semàfors ni res. Els vianants els esquiven amb prou feines, quan se'ls troben al girar una cantonada, i abaixen el cap quan el guerrer els esguarda amb una mirada retadora. Sóc de bcneta, i si vull, t'aniquilo, semblan que diguin amb la mirada.

Durant el dia, campen tranquils per sobre de rambles, fent eslàlom entre cotxets de criatures i passejants distrets, derrapant al costat de les papereres i recollint el que els dóna la gana. Per la nit, el perill s'incrementa, i la llum amarillo auto intermitent que duen al sostre serveix d'amenaça per a tot ésser vivent.

Hi ha diferents classes de guerrers de la urbs:

  1. Els escombriaires que et colpejaran amb aquell pal enorme, brut i gastat amb trossos de cervell de la darrera víctima.
  2. Els qui recullen les papereres. Amb una furgoneta petita on hi poden encabir tres cossos humans de tamany estàndard.
  3. Els qui reguen per la nit, amb una manguera tipus antiavalots, disposats a recòrrer desenes de carrers fins a trobar una víctima on desfugar-se.
  4. Els camions que buiden els contenidors. A les tres de la matinada, quan més has agafat el son, ells s'encarreguen de desvetllar-te per fer-te saber que són allà, esperant, com una presència llampant i amenaçadora. No series el primer trinxat...
Després d'un apocalipsis nuclear, només sobreviurien els escarabats, Llàtzer Escarceller i els guerrers basurerus de BCNeta.

4 comentaris:

albert ha dit...

Brillant analisi.

Canviant de tema pero no del tot, sempre he pensat que la gent que va als containers a llençar la brossa amb cotxe, porten un cos esquarterat en les bosses. Sempre. Jo sóc molt raru.

Lo Gené ha dit...

L'altre dia gairebé m'atropellen amb aquell camionet amb rodillos netejadors que duen. El semàfor el tenien vermell, però és igual, no deuen poder frenar. Són un perill, ells i els de parcs i jardins.

set sota zero ha dit...

Molts migdies, cap a dos quarts de dues, em trobo una concentració de 15 o 20 escombriaires al carrer Bonavista, a Gràcia. Estan allà parats xerrant sense fotre res. No sé què esperen. Raro, raro, raro.

Anònim ha dit...

Us he de dir que a Tarragona hi ha unes escombriaires que estan bastant bones. Malauradament són minoria, però et fan venir ganes que et facin una neteja completa.
Diarreamental