dimarts, de juliol 31, 2007

Titelles de l'infern

"Pol & Cia" mostra un món on conviuen ninots i humans. Els ninots van pel carrer i parlen amb els humans amb tota naturalitat. Els reporters, el presentador i, de fet, tots els personatges són ninots. Però les entrevistes i els reportatges exteriors que fan són ben reals. La interacció entre ninots i humans aporta un alt grau de comicitat al programa. Com reacciona un humà quan és entrevistat o increpat per un ninot? Poden els ninots parlar amb propietat dels grans temes: política, cultura, sexe?
Pol & Cia" és un programa sobre uns ninots que fan un late show i, a la vegada, és també un "late show". L'indubtable èxit d'aquest format als Estats Units ha fet que, des de fa uns quants anys, hagi proliferat a la televisió espanyola. Pol Txinel·li s'afegirà a la llista de presentadors que han fet popular aquest format. Un dels èxits del programa és que permet ironitzar sobre l'actualitat i, alhora, sobre aquesta mena de programes, i sobretot, reflectir el món des d'una òptica no humana: una òptica "muppet".
De la web de TV3


Norman Duval i Aramis Fuster

M'alegro molt per l'estrena de Pol & Cia a TV3. Es tracta d'un programa arriscat, fet per gent jove i amb idees noves en la televisió pública catalana, conduït per marionetes i amb entrevistes ràpides a personatges populars de casa nostra. Gags, reportatges i monòlegs per a les nits de dilluns, després del novedós programa musical de la Nina, el Mania, amb cançons de totes les époques interpretades en català per artistes del nivell de Gisela.

M'alegro molt, perquè em pensava que després de 3D (o TresD, o com es digués) amb Ramon Pellicer, em creia que TV3 no podria enfonsar-se més en la misèria televisiva estival. Si aquell programa era dolent, trist, forçat i sense grapa, Pol & Cia va més enllà.

M'agradaria poder definir-lo només amb una paraula. M'agradaria poder dir que és mediocre. Però Pol & Cia és molt pitjor que això.

Aquest infumable subproducte conté qualsevol defecte que es pugui aplicar a un programa de televisió.

  • Les marionetes estan mal fetes, són simples i no tenen cap mena de gràcia. El presentador és un gafapasta caradecavall que recorda la Norma Duval amb la cara embolicada en velcro. La resta són ninos que no van passar el càsting dels Lunnis.
  • Els noms dels personatges són d'un tòpic vergonyós (Pol Txinel·li, Mary O'netta).
  • El doblatge és lamentable, desincronitzat, i es nota que estan llegint guió. Manca espontaneïtat, i el presentador no té cap mena de recurs per a respondre alguna possible sortida com va ser el cas ahir amb Toni Soler. Simplement, fa veure que riure tirant el cap cap enrere (recordem que és una puta titella i quan riu sembla que es desnuqui).
  • Els secundaris (o fins vaig veure) eren paròdies de personatges valencians (sic).
  • Els gags tenen tanta gràcia com dos ciris regalimant cera sobre els mugrons. El reportatge de la platja per un tal Sánchez (algun dia s'ha d'estudiar la dèria de TV3 per anomenar així a tot personatge barroer de la seva programació) no serviria ni com a farciment en un programa de teletrucades de la matinada.
  • El guió era antic i desfasat (a què venien totes les referències a les manifestacions de mossos i a les càmeres ocultes en comissaries... ara?).
  • Vaig apagar el televisor quan va començar un presumpte reportatge sobre el Bread & Butter.
  • I el colofó dels mals: Toni Albà (que fins on jo vaig veure, donava la veu a un putxinel·li que, oh sorpresa, imitava el rei!).

Amb això, ja em puc fer una idea de qui és el cap de programació estival de TV3.Hola, sóc Dante Alighieri, i em coneixereu per ser el creador de La Divina Comèdia i Pol & Cia. Només volia dir-vos que estaveu avisats.

3 comentaris:

set sota zero ha dit...

Sí senyor!,una anàlisi minuciosa i brillant d'aquest trunyaco de programa. Combinat amb el progama hortera de la Nina tens la sensació de veure "Noche de Fiesta" a la catalana. Només falta el Moreno repartint cotxes.

Questionaire ha dit...

Té tota la raó. Aquest programa de ninos és d'arcada contínua. Per no parlar del de la Nina. I ho dic amb tot el carinyo del món perquè en aquest altre de "Mania" hi he participat. Ah, i es descuidava de dir que la banda de "músics" del plató de Pol& Cia es diuen Nino i los Bravos.

Bravo.

Mallerengu ha dit...

Ben dit senyor Mortis. Realment no ha deixat titere con cabeza, però es que es aixi, no es pot aguantar. Mania i les titelles, tele-ronya fresqueta per les nits d'estiu de tevetres.