dijous, d’agost 16, 2007

El Rei ha mort

Elvis Presley no és en una illa, amb Marilyn, Kennedy y Fu-Manchú, teclejant el 4 8 15 16 23 42 dins un búnker de Dharma.

Tinc una amiga que va néixer a Memphis, Tenessee, filla d'un estomacòleg de l'hospital de la ciutat. El doctor Richard Greer (que actualment exerceix a Greenville, South Carolina) és un d'aquells paios catxondos que hem vist mil i una vegades a les pel·lícules universitàries tipus Porky's. Un cop, realitzant les pràctiques de la universitat, van decidir anar de festa a una ciutat propera. Per arribar-hi havien de creuar un pont que tenia un peatge, una cabina solitària enmig del no res amb un treballador dins, dels que es passa les nits traient-se els mocs i escoltant The Mamas and The Papas per la ràdio. Richard i els seu companys van atansar-se a la piscina on hi ha cadàvers per a disecció i estudi i van pescar-hi un braç. Arrencaren el cotxe i posaren camí cap al poble on hi havia la festa. Quan van arribar al peatge, l'operari avorrit els va dir la quantitat, no sé quants centaus, i Richard Greer va pagar-li allargant el braç fora de la finestreta... un braç gris, humit i de venes negrotes que contenia unes quantes monedes dins la mà. L'operari va obrir la barrera i Richard va arrencar, deixant monedes i braç dins la cabina. Els xiscles de l'home van esmorteir el soroll del cotxe cremant pneumàtic.


El doctor Greer, dic, es trobava de guàrdia a l'hospital de Memphis la nit del 15 al 16 d'agost, quan un altre metge va entrar esverat al seu despatx.

-Has de venir a veure això.
-El què?
-Has de venir a veure-ho.


No hi havia gaire gent treballant aquella nit a l'hospital, pels torns de vacances i pel poc volum de feina, però gairebé tothom s'aplegava a la morgue.

-Què ha passat?
-El rei. El rei ha mort!

El doctor Richard Greer va entrar a la sala d'autòpsies. Sobre una taula metàl·lica, el cos immens i deforme d'un home que havia estat el seu ídol. Elvis Presley, o aquell tros de carn de 130 quilos que es desparramava entre vòmits i bilis, jeia mort davant del seu darrer públic.

No hi va haver aplaudiments, em va assegurar.

3 comentaris:

Questionaire ha dit...

Curiositats de la vida: abans d'ahir va morir el meu pare (després d'una llarguíssima malaltia) i ahir el vam incinerar. Com que li agradaven tan les ranxeres, per a mi de rei només n'hi ha un:"...no tengo trono ni reina / ni nadie que me comprenda / pero sigo siendo el reeeeey!"

Doc Moriarty ha dit...

Cregui'm que ho sento molt.

Questionaire ha dit...

Moltes gràcies, amic Doc.