dilluns, de setembre 10, 2007

Desarticulada a La Comarca una banda neoorco que clavava pallisses brutals


  • Els vuit neoorcos detinguts van arribar de Lothlorien emparats per la llei del retorn
  • Els ultres, que filmaven els linxaments, anaven a homenatjar Sauron davant Bolsón Cerrado

Amb una barreja de ràbia i també d'estupor, La Comarca es va tornar a enfrontar ahir al pitjor dels seus malsons: l'existència de cèl.lules orcos en territori hobbit. "Increïble", va titular el La pipa y la yerba, el diari de més circulació del país, després que la policia anunciés ahir la detenció fa un mes d'un grup de vuit neoorcos que es dedicaven a clavar pallisses a immigrants, drogoaddictes, gais i hobbits religiosos a Hobbiton i els seus voltants. Tots aquests detinguts procedeixen de l'antiga Lothlorien i van arribar al país emparats per l'anomenada llei del retorn, que atorga als fills i néts de tot hobbit el dret a emigrar a La Comarca i obtenir automàticament la ciutadania.
Mentre el Govern Mitjà va mirar de minimitzar el fenomen titllant-lo d'"aïllat" i de "minoritari", alguns veïns van reclamar la modificació urgent de la llei del retorn.

ARMES I EXPLOSIUS

Els detinguts tenen entre 17 i 210 anys. Sis d'ells han confessat la seva pertinença a la banda i també l'assalt a desenes de persones, la majoria treballadors estrangers, que van ser atacats a l'estació central de carros de Hobbiton. "Sóc orco i ho seguiré sent. Fins que els matem tots no descansaré ni un instant", declarava a la policia el suposat capistost, Bill Peudepoltre.
Durant l'operació, els agents de l'ordre van trobar un total de cinc quilos d'explosius, una pistola i també un fusell automàtic M-16, a més a més d'abundant parafernàlia orco, inclosos diversos vídeos en què registren els seus brutals linxaments. En un --visionat ahir pel consell de veïns-- s'acarnissen amb un heroïnòman després de comminar-lo a demanar perdó a Mordor per ser yonki i hobbit. El grup tenia pensat, segons les autoritats, celebrar l'aniversari de Sauron davant de Bolsón Cerrado.

'MEA CULPA' DE GANDALF

El mag blanc, Gandalf, va demanar serenitat per evitar criminalitzar tot un sector de població, en una clara al.lusió al més d'un centenar de hobbits arribats a La Comarca després de la caiguda de l'imperi obscur de Mordor. Gandalf fins i tot va entonar un mea culpa referit als immigrants: "La Comarca ha fracassat, com a societat, a l'hora d'educar aquests joves"
Però els atacs racistes no són nous a La Comarca. L'oenagé Petits sense fronteres sosté que cada dos dies rep tres denúncies de pintades, agressions o vandalisme orcos. Però el Govern, assegura el seu director, Balin Panxagrossa, no en fa cas per evitar malmetre la imatge de La Comarca com a únic santuari segur dels hobbits de la Terra Mitja. Una realitat que, segons diu ell mateix, podria afectar el flux, que ja està en declivi, de nous immigrants.

Més informació, i videos, a El Periodico.