dilluns, d’octubre 29, 2007

Un bon forn de llenya: Pizzeria Ninones

Després de passar-hi per davant centenars de vegades sense ni adonar-nos, la setmana passada vam descobrir la Pizzeria Ninones a la Ronda del Guinardó 118. El rètol de Pizzes al forn de llenya i un ambient tranquil ens van fer decidir d'entrar-hi pocs dies després.

Tot un encert: feia temps que no menjava en un italià tan bo.

Acostuma a fer certa basarda que el xef surti de la cuina i et pregunti què t'agrada, et suggereixi plats i se n'orgulleixi del seu estil. El Danilo no només ho fa, sinó que convenç. Italià d'arrel, de model de sabates per a anunci del Corte Inglés, davantal i gorra negre i posat tibat, sap que no cuina bé: cuina molt bé.

Els ingredients que s'empren per als plats són de primeríssima qualitat. La mozzarella de les pizzes fa caure de cul de bona que és (i en costa molt de trobar una decent últimament), i el tomàquet, les verdures, la pasta i tot allò que es pugui menjar és realment saborós.

No dubteu a demanar-vos una pizza (de base molt fina i cercle cruixent) després d'una amanida. I si podeu, i en Danilo l'ha fet (no hi és habitualment a la carta), feu-vos amb un tros de pastís de macarrons als quatre formatges, que és per aixecar-se i aplaudir.

Els postres són de la casa (selecció de pastissets o crema de iogurt amb kiwi, entre d'altres).

No surt gens car, i disfrutes d'un excel·lent àpat, que convida a anar a qualsevol pub a fer una pinta de cervesa per païr-lo de gust.


Anexe, agost 2008. Hi hem tornat un parell de vegades més. La qualitat de les pizzes ha baixat en picat, i les han servit cremades. A més, el servei és horrible. Van servir-li el primer plat a la meva parella i, uns trenta-cinc minuts més tard, el meu. Al segon ja vam renunciar, perquè no volíem acabar esmorzant a la pizzeria. Fatal, fatal...

5 comentaris:

set sota zero ha dit...

M'ha fer venir gana i això que ja he sopat...

albert ha dit...

L'únic motiu per el qual m'agradaria viure a Barcelona és aquest. La gran varietat de restaurants que teniu.

Tinc una llista massa llarga de llocs pendents...

rumbero ha dit...

El que Homer Simpson és a les birres o el que el xocolate és per Slot (dels Goonies) ho sóc jo amb el menjar italià en general i les pizzes en particular.

M'apunto la seva recomanació i espero ben aviat poder catar la cuina del Danilo.
A més, tot i no ser molt de postres, el pastís de macarrons als quatre formates és una cosa que el meu paladar ha de catar!!!

I ja posats, una recomanació italiana també:
Vito
c/mallorca, passat castillejos. A mà esquerra.

Cuina italiana de la buonaaaaa!!!


Salut!

setry ha dit...

Anotat queda, tot i que tal com van las coses, fins que no arribi la paga extra...

PEP D'ANTISTIANA ha dit...

Noi, estic igual que tu, per questions de feina passo cada dimarts al vespre per davant la pizzeria ninones, feia bona pinta. Un bon dia li vaig dir a la meva companya, va que et portare a una pizzeria que DINAREM be, estava tancada (dissabte al mati), varem quedar que aniriem in dissabte al vespre. Be arrivem 22 h. un xicot ens diu que tenim per 30 minuts, que extrany... no mes hi havia mitg resturant. En seiem i comencem a observar que la gent que hi ha tenen les begudes boi buides i no tenen la teca, sentim comentaris de les taules dels costat que feia un fum d'estona que esperaven. Un sol pizzero, una dona a la barra i 5 cambrers. La ùnica cosa que veiem era que servien pizzes per emportar. La noia que teniem a tocar es queixa que la pizza que havia demanat no era aquella, pero se la quedava per que feia, segons ella, 45 minuts que s'esperava, estava cremada de nassos. veient el panorama i feia 15 minuts que estavem aseguts i ningú ens va demanar que voliem, varem decidir marxar i anar al barri de gracia a sopar tranquilament en un altrelloc. NO TORNAREM MAI MES. TAMPOC EL RECOMANAREM ALS NOSTRES AMICS I CONEGUTS