dilluns, de gener 14, 2008

Combat de plomes pesants

En l'arena de la literatura hi ha dos lluitadors fotent-se d'hòsties a dia d'avui.

D'una banda, Ken Follett (en castellà, Ken Duendecillo), amb un bon grapat de combats a les seves espatlles, i campió del títol mundial de bestseller amb aquell megacombo mortal que es diu Els pilars de la Terra (que vaig abandonar a la pàgina 300, com els espartans). Ara intenta revalidar el títol amb una clau molt semblant, Un món sense fi, The Endless Book en l'anglès original.

A l'altra banda del quadrilàter, l'aspirant hispà al tron. L'home gris que sempre fa la mateixa cara i que ve escombrant fort en lliguetes europees amb un estil més que semblant al del mestre Follett. Ildefonso Falcones amb el seu producte de laboratori Els pil... La Catedral del Mar, disposat a demostrar que la barreja d'una mica de pornografia per a mestresses de casa i la base argumental de Karate Kid poden regnar en les prestatgeries catalanes. A Falcones, però, no se li coneixen més baralles que un parell de Sant Jordis.

La veterania contra el novell. El showman contra l'advocat. Jedi contra Padawan. La Menorquina contra Frigo.

Qui guanyarà? Qui perderà? És ros? Porta ulleres? És Bob? Bob? Qui cony és Bob?

4 comentaris:

albert ha dit...

Jo no he llegit Els pilars de la Terra per què, com diu la gent gran, no em llama però n'he llegit forces de Ken Follet i m'han agradat sempre força. El Falcones tampoc em llama. Gens.

Questionaire ha dit...

Guanyarà en Follett, segur. El dia que surtin els negres del Falcones serà la rissa...

Doc Moriarty ha dit...

Ja dic que vaig deixar Els Pilars perquè m'avorria molt, però Follett té moltíssim ofici, i novel·les molt i molt entretingudes (a part de ser un fanàtic de la segona guerra mundial, amb la qual cosa es guanya el cel).

De Falcones no vull dir res, perquè ell no és el responsable de la seva novel·la.

jair d ha dit...

jo m'he jamat Los Pilares i és a big tòston, però s'ha de reconéixer que el puta sap fer anar el word.
no li vull cap mal a falcones, però cada vegada que publica un llibre l'haurien de pegar amb un mitjó suat. ple de monedes.