dijous, de juliol 24, 2008

El Rei del Kong

INSERT COIN

Billy Mitchell era un marrec quan va batre el rècord del Donkey Kong l'any 1982. Avui dia és restaurador i encara viu de les rentes d'aquell éxit. A més, sembla un encreuament entre Tristón i Luis Cobos. Steve Weebie és un home de familia amb molt talent a les mans: toca el piano, dibuixa, arregla aparells... i sap jugar als arcades clàssics. Amb esforç i estudi creu que és capaç de trencar la barrera del Donkey Kong, 23 anys després.
The King of Kong és un documental brutal. Més enllà de l'anècdota, ens explica la història d'una gent aferrada a un objectiu en la vida, una meta. I per molt estúpida que ens sembli (que a mi m'ho sembla), veiem com són capaços de lluitar dur per aconseguir-la.

Està plena de perdedors que un dia van guanyar, de rancúnies i obsessions, de trampes i amiguismes, de racons del món on creuen que tot gira al voltant seu. Però també parla de la capacitat de l'ésser humà per superar-se sempre. Atrotinats salons recreatius, arcades en el garatge de casa, partides gravades en video... simplement imprescindible.GAME OVER


Sr. Igor