dissabte, d’agost 23, 2008

Están filmando enanos!


Amb un títol horrorós, un cartell rar i una distribució pèssima, Escondidos en Brujas és tota una sorpresa.

M'emprenya que es parli de diàlegs tarantinians, com si el gran geni borratxo i col·lèric de'n Quentin en tingués el copyright. Quan els diàlegs estan ben escrits, estan ben escrits, i prou. I a la pel·lícula de Martin McDonagh el guió és prou important, sinó fonamental.

Però hi ha més, com un ús impecable de Bruges com a escenari (quina ciutat més ben fotografiada), Colin Farrell fent d'assassí analfabet de bon cor, un nan cocaïnòman, màfies, el Bosco i una història de redempció.

"Es una puta coproducción europea", diu un dels personatges, donant a entendre el que molts pensem. I sí, hi ha un tempo pausat, molta paraula, un punt de partida dramàtic, personatges al límit i un aire de tristessa... però també és bon cinema negre, amb un punt esbojarrat i un sentit de l'humor extremadament sarcàstic i gens políticament correcte.

Si us vau perdre Sospechosos habituales al cinema, o vau descobrir Snatch, cerdos y diamantes quan ja tothom parlava d'ella, afanyeu-vos a veure Escondidos en Brujas en una sala de cinema.

6 comentaris:

Josep Barberà ha dit...

Apreciat Sr Mortis; em podeu dir quin és el titol original?

Salutacions i gràcies de Bestreta

Doc Moriarty ha dit...

In Bruges.

Anònim ha dit...

La penso anar a veure.

Josep Barberà ha dit...

Molt agraït

Anònim ha dit...

No deixa vostè de sorpenderme meu estimat Doctor Moriarty, no deixa de sorprendre'm

Marchelo ha dit...

Bones Doc,no coneixia akst bloc teu,et linkare,x suposat!