dimecres, de novembre 05, 2008

In memoriam: David Palmer


Barack Obama serà el segon president negre dels Estats Units.
David Palmer va obrir el camí. Segurament, sense la figura de Palmer, Obama no seria on és avui.

Quan Hillary Clinton va dir que no es retirava de les primàries malgrat tenir-ho tot en contra, alegant que encara podien matar Obama, es complia el temor de la temptativa d'assassinat del senador Palmer.

David Palmer ha estat un president savi en temps convulsos, amb atemptats terroristes escampant virus cordilla al metro de LA, amb detonacions atòmiques al desert de Mojabe, enfrontant-se al seu equip quan el volien destituir brandant la enmienda 25, o lidiant amb una esposa ambiciosa que li feia el mandat impossible.

24 defensa idees conservadores (els valors tradicionals, la legitimat de l'ús de les armes, el fi justifica els mitjans) amb una aparença moderna i sota la batuta d'un president demòcrata. Els presidents republicans de la sèrie són ridiculitzats (com es pot veure amb el nixonià Charles Logan), però l'audiència és heterogènia: els fans venen d'una banda i de l'altra.

L'espectador d'Estats Units ha après a conviure amb un president negre. Gràcies a David Palmer.
I Barack Obama és la següent temporada.

10 comentaris:

quitus ha dit...

Obama no sería el tercer? Palmer tenía un germà (Wayne), que també va arribar a president.....
per cert, si ya es patètic que a les eleccións "nacionals" tots els partits guanyin; es surrealista que ara tothom sigui, no només fan d'Obama, sino inspirat i receptor dels valors Obamics (si es que existeixen com a tals)......

Mery ha dit...

Yo también he pensado en David Palmer!!! Qué grande! La sombra de David era demasiado alargada para que Wayne tuviera mucho que decir, pero bueno, estar estuvo.

Mery ha dit...

Joder, ya estoy llorando a moco tendido otra vez... había contestado antes de ver el videoXD Esa llamada a Kim... que Kim vuelva a 24 ya!!! y que sea secuestrada un par de veces por temporada!

Lo Gené ha dit...

Canviant de tema, a mi em fan gràcia tota aquella colla d'idiotes que diuen:

"M'agrada que hagi guanyat Obama perquè té idees socialdemòcrates."

Mande? Socialquè?

Obama és menys progressista del que era la Clinton. De fet, la meitat del programa de l'Obama és una fusellada del de Hilary.

I més gràcia em fan aquells que parlen de "debats d'alt voltatge" entre Obama i McCain. Per l'amor de Déu, que si el món no fos boig i mediocre podríem haver tingut un Clinton-Giuliani, que aquells dos sí són autèntics monstres polítics.

En fi, Yes we can, però no sabem el què.

Puji ha dit...

Vès que aquest cop no ho aconsegueixin i es carreguiin el segon negre...

Doc Moriarty ha dit...

Wayne Palmer no compta.

Mery ha dit...

Sorry Doc, you've been tagged!:
http://quieroserjuez.blogspot.com/2008/11/networking.html

quitus ha dit...

"Wayne Palmer no compta." m'encanta el seu estil en plan Eastwood escupint les paraules de "go ahead, make my day" ;).
Wayne era un capullo, adicte a diverses substàncies (no recordo si aquest punt sortia a la série, pero segur que era un penjant del crac o d'alguna altre substancia) i la seva arribada a la White House va ser més surrealista que la de Nixon, pero tanmateix i va arribar (que al cap i a la fí es ho que compte).

en quant a la "socialdemocracia" d'Obama i el seu perfil com a polític, no sé ben be que espera la gent. Hilary Clinton es un pes mort (se la varen càrregar durant la tramitació per millorar el sistema mèdic americà, i l'etiqueta de comunista ja no li treuran mai, encara que anés carregada de napalm i es carregues la saga Gore (començant pel Gore Vidal)). Obama es un polític d'esquerres dintre del concepte americà de dretes-esquerres. en el millor dels casos serà com en Martin Sheen a The West Wing, serà d'esquerres quant faci falta, pero deixarà caure bombes (recordin que Clinton es va carregar una fàbrica de medicines a base de bombes) a la més mínima. personalment entre ell i en McCain ho tenía clar (i els temes racials, en un món perfecte no importarien, però el on en que vivim fot fàstic, així que m'alegro que un afro-americà estigui a la White House, només espero que sigui capaç de fer alguna cosa més enllà d'això, encara que ja es molt).

Questionaire ha dit...

Igual el ressuciten: l'Almeida torna a sortir la pròxima temporada. Ah, i ens deixem en Morgan Freeman a "Deep Impact". De totes formes, el millor presdent negre serà el lehendakari d'"Airbag".

Jordi Gonzalez ha dit...

Doncs que es preparin els USA perquè despres dels Palmer tornava a manar un burro (tipo Bush) i crec que ara han possat una dona (post només per fans de 24)