dimecres, de febrer 11, 2009

El blog del inquisidor, de Lorenzo Silva

Fluixa, molt fluixa la novel·la de Silva que intenta endinsar-se en el món dels blogs i només aconsegueix que llegim el rss d'una conversa privada que no interessa en cap moment.

Una historiadora desenganyada de la vida troba un blog escrit per un inquisidor en qu'e s'exposa el procés a una monja acusada d'heretgia. La noia se sent fascinada per la història i segueix el relat fins que aquest s'interromp. Entra en contacte amb el blogger i comencen una relació pseudo-epistolar en què l'inquisidor farà de fiscal i la historiadora defensarà la monja, cadascú aportant motius personals per raonar les seves exposicions. Tot plegat acabarà fent aflorar les misèries dels dos personatges, condemnats a trobar-se més enllà del món virtual.

Val.

La historia de la monja és farragosa i avorrida. El blog de l'inquisidor és pretenciós. Es queixa que no hi ha visites. No m'estranya. Només la tontaina de la historiadora es pot entretenir llegint tanta pedanteria. I només un personatge tan ensopit com aquest es pot entretenir buscant justificacions per a la conducta de la monja. I total per a que, cap a la meitat de la novel·la, el procés inquisitorial s'oblidi i l'argument es centri en la biografia de tots dos protagonistes.

No cal dir gaire més, sincerament. Lorenzo Silva és molt més bon escriptor del que aquesta novel·la pot fer-nos creure. Llàstima.

3 comentaris:

Mery ha dit...

Joder con los blogs, llegan hasta la literatura... la siguiente será sobre dos que se conocen por facebook?XD

quitusbcn ha dit...

la monja no sería la protagonista de Land of Plenty d'en Wenders (molta monja, molta ostia, pero tot el dia penjada del IMac.......)

Questionaire ha dit...

M'estic acabant "El mapa del tiempo". Tenia vostè raó: és un llibre excel·lent!