dilluns, d’agost 24, 2009

Ressopó a les Begues, d'Albert Serra


Després de l'enorme éxit de taquilla (tot i que ell en diu guixeta i li posa un cadenat quan surt de la dutxa) de la seva versió de Watchmen, el visionari director català Albert Serra aposta per construir un altre remake d'un blockbuster de hollywood (un masia-basté, com li agrada rebatejar-lo).

L'escollida en aquest cas ha estat Resacón en Las Vegas, una comèdia esbojarrada de la qual creu que no s'ha tret tot el suc. Per a la seva adaptació, canviarà el registre humorístic pel de drama rural en tres actes, i l'adjectiu d'"esbojarrada" pel d'"esquifida".

Serafí (Jordi Boixaderas) és l'hereu d'un mas que ha de contraure matrimoni amb la pubilla de Can Gitadors, l'Agustina (Margarida Minguillón).

Per això, el seu millor amic en Julià (Ramon Madaula), professor d'institut i enginyer astrofísic els caps de setmana, li prepara un comiat de solter a la bonica població de Begues. Concretament a la whiskerya Caballo Blanco.
Amb ell, el noble però apocat Evarist (Joan Pera) i en Ramonet (Óscar Nebreda), a qui encara li dura el globus pels fongs que va llepar durant el Canet Rock.

En Ramonet ha portat unes pastilletes pel parkinson de sa mare que faran que cap dels quatre amics se'n recordi de res del que van fer durant el ressopó de solter. És més, en Serafí desapareix i els tres mosqueters del Baix Llobregat iniciaran una recerca que els durà a viure les aventures més apàtiques de la seva vida.

Pescaran carpes amb toxines junt a rumanesos i kosovars al pantà de Foix, descobriran que en Julià s'ha casat amb una prostituta que va trobar a l'autovia de Castelldefels, la Svetlana (Emma Vilarasau), i toparan amb Don Basilio (Paco Morán) un mafiós a qui van robar la ràdio blaupunk del cotxe després d'estavellar-lo a les portes del monestir budista del parc natural del Garraf. Tot això, amb el nadó que en Ramonet s'ha trobat a la porta de la vicaria quan ha vist com el pàrroc sortia amb un bidó de benzina i un mistó cridant: "He vist el dimoni i és del madrit".

Albert Serra redefineix el cinema català i, per què no dir-ho, el cinema en general. En unes declaracions (exclusives per al blu-ray de Ressopó a les Begues), diu que les seves referències són els dvds pirates que els negres del seu poble li tiren a la cara quan arriba la policia local.

Sense cap mena de dubte, Albert Serra és la gran promesa del cinema, l'únic director capaç d'eclipsar James Cameron i de qui ja es rumoreja a Ain't it cool que està preparant la seva pròpia versió d'Avatar protagonitzada per Zlatan Ibrahimovic. A sota, una de les imatges que s'han filtrat de la preproducció.

1 comentari:

albert ha dit...

Tenia molt bona pinta fins que he vist que hi surt Margarida Minguillón. Quina manera d'esguerrar una peli, putu Albert Serra!

Per cert, permeti'm felicitar-lo per l'excel·lent foto-muntatge. Aquest ja és de nota.