divendres, d’agost 21, 2009

Sincretisme audiovisual


Un dels barems més usats per avaluar el nivell cultural d'una societat es troba en els comentaris a peu de notícia dels diaris on-line. Aquests acostumen a girar al voltant de cinc temes principals:

  • Xarneguisme i variants.
  • Independentisme i socialisme.
  • La policia com a mal endèmic.
  • Insults.
  • Comentaris eliminats pel moderador.

Però hi ha altres fonts d'on examinar el nivell de coneixements de la població respecte el món que l'envolta.

Els comentaris del Youtube, per exemple.

Contemplin la captura de pantalla que obre aquest post. Es correspon a un segment de la pel·lícula La Pasión de Cristo, que algú s'ha molestat en capturar i pujar a bocins a la xarxa. Del no res, com s'inicien les discussions més bèsties, les acusacions creuades han començat a aparèixer. I amb elles, la visió del món i la cultura a través de nous filtres que ignoràvem.

Llegeixin el darrer dels comentaris, firmat per un tal tosolu:

los odio malditoss!! judios mataron ami dios y todo por la mierda de alá que no existe el que quiera pelea por eso ba!! soy de tepito malditos!!! judios me cago en alá regresen ami dios porquerias


Això és sincretisme pur. La barreja de totes les cultures i religions per formar un credo únic. El conflicte israelo-palestí queda completament desacreditat després d'aquesta revelació del mestre tosolu, de tepito malditos. Jueus adorant a Alà esperant convertir-se al Deu de tosolu.

Però hi ha més, com la lliçó de geografia i de revisionisme històric a càrrec d'una tal Rosyviz:

yo creo que por eso en todos esos paises como jerusalen y sus alrededores les va como les va por lo que le hicieron a Diosito ademas de los judios por que fueron ellos quienes no lo defendieron como el hijo de Dios y yo creo que por eso sufrieron lo de Hitler y fueron tan perseguidos y sobajados que dolor ver estas imagenes pensar que lo sufrio Dios por nuestra salvacion me da escalofrio por que somos unos ingratos ojala que no haya sido tal cual aparece en esta pelicula


Diosito

Clar que també hi ha el que va per lliure i està disposat a ser un nou Mesies, com yeshuadin, que utilitza la caixa de comentaris com una secció de contactes religioso-bondage:

quien quisiera azotarme como en en la pelicula para sentir en carne propia lo que cristo sintio en los azotes


I finalment, un missatge esclaridor sobre els fenòmens migratoris al llarg dels darrers dos mil anys, que uneixen la palestina del segle I amb l'Europa del XXI d'una forma esfereïdora. El visionari es fa dir Metallicaecko, i sentència d'aquesta manera:

malditos rumanos
zi eztubiera hay lez quemaria las pelotas

5 comentaris:

SM ha dit...

No cal llegir més llibres. La imaginació i qualitat literària dels comentaristes anònims ho fa superflu.

Albert ha dit...

Magnífic Doctor!
He de reconeixer que llegir els comentaris d'aquest estil al youtube i a 20minutos.es són dues de les meves aficions preferides. Un post sublim!

Albhert ha dit...

HOYGAN, TODOS LOS QUE ZE VURLAN DE LARELIJIONES YALE YEGARAN LOSFUEJOS DELI NFIERNO PECADORES I DE PASO ALGJIENSABE LOSCRAC DE LANINTENDODS PORFABOR GRACIAS DE ANTEBRASO.

Pare Bukkàkez ha dit...

Els comentaris dels sudaques analfabets sempre són deliciosos.

A vegades no sé si és millor o pitjor que hagi arribat internet allà també. Jo què sé, sols són un puto gallego huevón.

Baltar ha dit...

Pues yo disfruto leyendolos. Son la prueva viviente de que el creacionismo es una patraña.