dijous, de març 04, 2010

Algo algo algo del lado oscuro, perillosa endogàmiaRecordeu Blue Harvest? La versió Family Guy de l'Episodi IV (que en realitat, quan el van estrenar, només es deia La guerra de las galaxias i prou, George, trampós) no només era divertida sinó que estava plena d'encerts.

Something something something darkside agafa tots aquells gags i els llença a la paperera per espifiar-la de ple amb l'adaptació de la millor pel·lícula de la trilogia.

Què ha passat? Com en la gala dels Oscars de David Letterman, la gran majoria d'acudits només funciona a nivell USA. Referències autàrtiques que deixen fred, molt fred, a l'espectador de fora dels Estats Units.

Sí, val, pots entendre pel context que es riuen d'algú que ells coneixen, però es perd la complicitat i hi ha moments de l'episodi en que t'avorreixes.

I Yoda o Bobba Fett estan desaprofitadíssims.


Clar, els gags aconseguits (Rocky IV, Regreso al futuro II, el camell robòtic que s'entrebanca, el 'tealamierda de Han Solo) son píndoles aillades.

Llàstima, perquè aquesta era la bona.

Ara només ens queda veure què fan amb els ewoks...


PS. Malgrat que habitualment trobo el doblatge de Padre de Família excepcional, qui hagi fet la traducció de l'Algo algo algo del lado oscuro s'ha quedat ben ample. Molts, moltíssims jocs de paraules es queden pel camí. Algun d'ells, amb una mica d'imaginació, es podria haver salvat. El fet és que es nota molt que hi ha gags que, directament, no s'entenen.


2 comentaris:

Remitjó ha dit...

La seqüència del robot amb dolor de genoll és una meravella. I és una broma sobre un capítol en què el Peter feia el mateix. Sap on es pot veure?

Doc Moriarty ha dit...

Estic d'acord, la seqüència del robot és per partir-se. La llàstima és que ja l'havia vist al tràiler.

Està editada en DVD-Blu Ray.

Dos gags, per mi, realment bons:

-El vídeo promocional de "Join the Empire".

-La lluita d'espases entre Luke i Darth Vader, aturant-se perquè passa un cotxe pel mig.