dimecres, d’abril 28, 2010

diumenge, d’abril 18, 2010

La invenció de Morel

Desde París con amor és tan obertament autoparòdica, tan conscient de la poca seriositat del seu plantejament, que en acabar resulta simpàtica.
L'anterior pel·lícula de Pierre Morel, Venganza, és un dels millors thrillers d'acció que he pogut veure en pantalla. Eficaç, directa, entretingudíssima i vibrant.

Desde París con amor es planteja com una comèdia, però els diàlegs són bastant infantils. També deixa clar que hi predomina l'acció, però la nul·la identificació sobre els personatges fa que no ens emocionem ni patim per ells quan corren perill. De fet, mai no corren perill.
L'argument fa aigues per tots costats i el guió és d'un naïf que espanta.

Però a mida que va avançant la pel·lícula i acceptes el joc, no pots evitar somriures. No pots evitar deixar-te anar i saber que, si bé allò no va enlloc, tant se val perquè és com un d'aquells acudits que de dolents fan gràcia.

I li he agafat el gust a aquest segell Morell. Un director que filma l'acció com pocs (molt ben planificat, força entenedora) i que en els dos films que porta ja ha deixat clar què en pensa del rotllo multiculti.

En un cinema europeu obsessionat en enviar missatges políticament correctes sobre la immigració. En parlar sobre els barris perifèrics d'una manera transcendent, Morel s'atreveix a introduir aquests ingredients en la seva coctelera i sacsejar-la fort.

A Venganza i a Desde París con amor els suburbis de París són llocs perillosos on no passejaries mai. Xinos traficants de cocaïna, nens argelins armats fins a les dents, terroristes paquistanesos, bandes d'extorsionadors coreans i negres proxenetes comparteixen pantalla amb diplomàtics blancs súmament idiotes i assassins wasp nordamericans plens de prejudicis. Tota una festa, escoltin.


Travolta i Rhys-Meyers s'adrecen a un edifici on han de... bé, crec que han de matar tothom que hi ha dins, no ho recordo exactament. Travolta diu:
-Así que esto es París.
- -contesta Rhys-Meyers.
-Me lo imaginaba más bonito.
-Bueno, es un barrio periférico de París.
-Me lo imaginaba más bonito que cualquier barrio periférico americano -sentencia Travolta.


Disculpeu el joc de paraules del títol, que no ve a tomb de res, però que em venia de gust escriure.

dissabte, d’abril 17, 2010

What if... Desmond and Penny, de Lost


En una realitat paral·lela, Charles Widmore li paga uns pits nous a la seva filla, amb la qual cosa Desmond no va mai a la illa.

diumenge, d’abril 11, 2010

mèssim -a, la nova incorporació al Diccionari de la Llengua Catalana


mèssim -a[s. XXI; del cognom Messi, relatiu a Lionel Messi]


1 adj Que excel·leix en el seu futbol, que exhibeix en alt grau la tècnica, persistència, qualitat, força en un partit, jugada o gol.


2 p ext Dit de l'enfrontament, eliminatòria o final en que s'ha vist una actuació estelar de Leo Messi.

A tall d'exemple:

L'Arsenal va caure a quarts davant d'un Barça mèssim.
El primer gol al Madrid és mèssim.
En l'última passada, es van trobar un Xavi mèssim.