dijous, de setembre 22, 2011

Superherois de zona 2

Miro DVDs a l'Hipercor. Com que allà no en compra ningú, acostumen a tenir tot de pel·lícules descatalogades o direct to chino. Veig una portada cridanera, colors llampants, d'aquestes que atrauen als nadons, a les abelles i a mi. 
Donald Sutherland i Karen Allen. Pel·lícula d'atracaments. Perfecte. Ja tinc un DVD que portar-me a la caixa per veure aquesta nit. A més, ni sabia que existia.


Anem a veure de què va. Llegim l'argument.

clic per ampliar, que se us ha d'explicar tot

S'ha de ser inútil per copypastejar la primera crítica de la pel·lícula que et trobes per internet, sense ni tan sols llegir-la. 

O això, o encara podem tenir esperança en la raça humana. Encara hi ha gent de bona voluntat disposada a aconsellar-nos que no ens gastem els quartos en productes mediocres. Que estem en crisi. Que la pel·li és una merda i ho sap, i es veu en el deute moral de dir-nos-ho.

Petits superherois desenvolupant una tasca anònima darrere de la taula del seu despatx. Segurament amb un editor d'imatges deplorable (si ens hem de guiar pels filtres emprats en la caràtula), lluitant contra el mal gust i en pro de l'honestedat. Col·locant-se la seva capa fet a base de retalls de La Vanguardia (el diari Ara només dóna per confeccionar a la màscara, encara), veient les pel·lícules de principi a fi per donar la seva opinió més sincera i estalviar-nos un disgust als qui ens encara anem a les botigues a comprar devedés a les botigues. A nosaltres, als nadons, i a les abelles, per descomptat.

O potser és que ni s'ho van mirar. Però no, no. Veig molt més factible la teoria rousseauniana del superheroi de zona 2.


PS. La ressenya la van treure de Fotogramas, segurament el mateix paio que hi escriu un comentari absolutament desubicat. Llegiu-lo!

1 comentari:

Josep ha dit...

I el títol original de la pel·lícula?