dimarts, de març 13, 2012

NTSF:SD:SUV::

Recordeu la fabulosa Garth Marenghi's Dark Place

Per si us fa mandra clicar el link, us diré que era una sèrie d'una sola temporada que parodiava tots els clixés de les sèries dels 80. Tots. Però amb les seves pròpies armes, des de les seves entranyes, amb els mateixos mecanismes narratius. Una obra mestra de la comèdia.

Aquella era anglesa, i ara n'acabo de descobrir una d'americana que parodia el gèner d'action thriller dels darrers anys. Una barreja que va de 24 (sobretot de 24) a CSI, NCIS o Bones, passant fins i tot per Minority Report i Medium.

La sèrie, si bé no és tan rodona com DarkPlace, és força divertida. Perquè a més és curta. Cada episodi no sobrepassa dels 15 minuts de durada, i les trames argumentals són d'allò més delirants.

I ara ja em perdonareu que no hagi dit el títol abans, tot i que encapçala el blog:

National Terrorism Strike Force: San Diego: Sport Utility Vehicle: :
També coneguda com a 


L'arc argumental és senzill:

La Unitat Antiterrorista de San Diego, comandat per Kove (una dona gran amb un tapat a l'ull i de caràcter irascible), ha de combatre tots els perills que amenacen la seguretat dels Estats Units. El líder carismàtic, el Jack Bauer/Horatio, n'és l'exmarit Trent Hauser, un paio astut a qui no li costa gens disparar la seva arma contra qui calgui. L'acompanyen Alphonse (el negre lleial), Piper Ferguson (la noia amb caràcter per alhora innocent), Sam (el geek que no pot faltar), SAM (un robot) i la forense rossa i ben formada Jessie Nichols (que no és ni més ni menys que Rebecca Romjin).

Els perills van des d'una beguda mortal, anomenada Cabeza Demente, que torna borratxos de per vida als universitaris que la beuen i els fa esclatar quan en prenen massa, fins a la delirant història d'un dofí assassí que s'acarnissa amb les parelles que fan footing per la platja. En el camí, hi trobarem infiltrats, traïcions, morts estúpides, ninjes, més morts estúpides, tirotejos, perruques impossibles, tickets de loteria que serveixen per pagar rescats, encara més morts estúpides, ulleres de sol amunt, ulleres de sol avall i cameos a cada episodi.

NTSF:SD:SUV:: és una xuminada que va néixer a internet i es nota. Però potser per això mateix també és d'agrair trobar-se una sèrie amb què et pots pixar de riure (i jo m'hi trenco), els episodis de la qual siguin tan curts que els puguis veure en qualsevol moment.

Heu d'anar amb cura, però. NTSF:SD:SUV:: desmonta qualsevol visionat posterior de les sèries que parodia. Us asseguro que no tornareu a veure cap d'elles sense imaginar-vos a Trent Hauser cridant histèric No tinc temps per no tenir temps!.  


2 comentaris:

Pons ha dit...

gracies per la suggerència, anotada queda

Xavier V. Inglada ha dit...

M'encanten les paròdies de sèries serioses